TROUWEN AAN HET WATER IN FRIESLAND

de Fluessen

TROUWEN

TROUWEN, WAT IS JULLIE WENS?

ACHTER IEDER BRUIDSPAAR ZIT EEN BIJZONDERE WENS

Wat te denken van de huwelijksplechtigheid op een van de eilanden in de Fluessen? Een boottocht met jullie gasten en met bubbels proosten op een bijzondere plek? Samen borrelen op het terras en ’s avonds dansen op jullie favoriete muziek.

Niets hoeft en alles kan!

Het Schippershuis is direct gelegen aan de Fluessen. Eén van de grootste meren in Friesland. De ideale plek om in het huwelijksbootje te stappen. Het grote terras, de sfeervolle feestzaal met bar en de complete professionele keuken vormen de basis voor een onvergetelijke bruiloft. Het Schippershuis zelf beschikt over 55 bedden, maar in combinatie met familiehuis Landzicht en enkele B&B kamers kunnen er in totaal ca. 75 mensen blijven slapen.

In het Schippershuis kan een feest gegeven worden voor 125 personen met naar wens live- muziek of een DJ. Vanaf 0.30 uur gaat de muziek wat zachter zodat onze buren na 01.00 uur geen overlast ervaren.

In overleg is het mogelijk om het eten & drinken zelf te verzorgen maar er zijn ook diverse mogelijkheden om te laten cateren en/of personeel in te huren. Na het feest is het wel lekker wanneer het ontbijtbuffet de volgende ochtend klaar staat voor het bruidspaar en de gasten. Op de avond zelf kan er voor barbemanning worden gezorgd zodat iedereen kan deelnemen aan de festiviteiten.

De huwelijkse plechtigheid kan bijvoorbeeld plaatsvinden in het Schippershuis of buiten op het terras, maar wat te denken van een romantische huwelijksvoltrekking op een eiland in de Fluessen?

Team Fluessen kan jullie er alles over vertellen.

Beste bruiloft deal

De huwelijksplechtigheid, het feest (tot 125 personen) en logies (tot 60 personen) kunnen jullie organiseren op één authentieke locatie. De voormalige melkfabriek beschikt over een groot terras aan het water, een ruim dagverblijf annex eetzaal met bar en open haard, een dans- of recreatieruimte, grote semi-professionele keuken,overdekte BBQ-plaats, ruime parkeergelegenheid en uitzicht over de Fluessen en de weilanden.

de Fluessen

EVENTS

BEDRIJFSEVENT, WAT IS JULLIE WENS?

Certainly not business as usual

Samen met je collega’s werken aan de toekomst in een mooie en inspiratievolle omgeving. Ieder een eigen slaapkamer en een gezellige ruimte om te werken, te ontspannen of gezamenlijk te eten. Diverse mogelijkheden op het gebied van verzorging en catering en niet te vergeten de verschillende opties om met elkaar het water op te gaan en/of de omgeving te verkennen.

De ligging van het Schippershuis biedt veel inspiratie en mogelijkheden voor ontspanning. In alle rust kan er gewerkt worden  zowel binnen als ook op het terras, wanneer het weer dat toelaat.

Om te overnachten zijn er 17 kamers beschikbaar die allen voorzien zijn van een wastafel. Overig sanitair bevindt zich op meerdere plekken verdeeld over het pand.

In het Schippershuis zijn voldoende materialen aanwezig om een passende vergaderopstelling te maken, maar ook veel ruimte om alleen of in kleine groepen rustig te overleggen en samen te werken aan een presentatie of opdracht. 

Bovendien is er een groot LCD scherm en een beamer met scherm aanwezig. Het hele gebouw en de terrassen beschikken over stabiel wifi zodat werken op elke plek in het pand mogelijk is.

Ter afwisseling van werk gerelateerde zaken zijn er diverse mogelijkheden om individuele, teamgerichte of groepsgerichte activiteiten te organiseren. Dit kan in de vorm van workshops of met outdoor activiteiten op de fiets, Solex of op het water. Wat te denken van wakeboarden, zeilen met platbodems, sloepvaren of Fierljeppen? Een actieve sessie afsluiten met een kookworkshop en spetterend feest kan natuurlijk ook!

Bedrijfsevent

Het Schippershuis biedt de ideale combinatie van volledig ontzorgd kunnen trainen, vergaderen, team builden, ontspannen en genieten van de waterrijke omgeving.
Kortom het nuttige met het aangename verenigen op 1 locatie, desgewenst met diverse outdoor activiteiten. Watersportmogelijkheden, fietsen, Solex rijden, Fierljeppen of golfen om maar enige optie te noemen. Samen met u kunnen we een compleet programma samenstellen.

de Fluessen

FAMILIE

WAT IS JULLIE WENS?

WSC De Fluessen is een prachtig decor voor nieuwe herinneringen

Een familiereünie, de trouwdag van opa en oma, een bijzondere verjaardag of een gezellig weekend met elkaar. Het kan allemaal en ‘team de Fluessen’ staat voor u klaar om er een geslaagd weekend van te maken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

recreatieruimte

Het Schippershuis biedt plaats aan groepen tot 55 personen. Er is een grote gezelschapsruimte met een bar, een loungehoek, een open haard en diverse tafels en stoelen om in een gezellige ruimte met elkaar te eten. Daarnaast beschikt het Schippershuis over een kinderkamer voor de allerkleinsten en een recreatieruimte voor de oudere jeugd en de volwassenen. 

keuken schippershuis

Het Schippershuis heeft op de begane grond verschillende ruimtes. Het dagverblijf met lounge, open haard, eettafels en bar met tapinstallatie. De recreatieruimte met een poolbiljart, tafelvoetbalspel, dartbaan en een tafeltennistafel. Buiten op het ruime terras is een jeu de boules baan en een buitenkeuken met Big Green Egg en Pizzaoven. Binnen is er een semiprofessionele keuken met alle faciliteiten om voor een grote groep te koken. Een 10-pits fornuis, vriezer, ruime koelkast, oven en losse magnetron. Een Bravilor koffieapparaat, de filters liggen klaar.

Op de 1e etage zijn 2 badkamers met in totaal 6 douches en 4 toiletten en 2 urinoirs. Op de begane grond heeft de luxe kamer een eigen badkamer.

Naast de activiteiten die mogelijk zijn in de recreatieruimte en op het terras zijn er veel mogelijkheden om met elkaar iets te  ondernemen en er gezellig met elkaar op uit te trekken. Dit kan te voet, op de fiets of met een Solex. Maar wat te denken van onze outdoor-activiteiten op het water? Zeilen, sloepvaren, kanoën, suppen, waterskiën om er een paar te noemen.

Vraag gerust naar alle mogelijkheden zodat we een passend programma kunnen samenstellen.

Wat de verzorging betreft is het mogelijk om te kiezen voor gehele of gedeeltelijke zelfverzorging. Volledige catering en verzorging behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag er naar bij team de Fluessen.

Familiebijeenkomsten

Het Schippershuis is de ideale plek om je als familie ‘thuis’ te voelen. Gezellig met elkaar aan de bar of in de loungehoek. Samen eten aan de lange tafels. De open haard brandt voor de optimale sfeer. De oudere jeugd vermaakt zich in de recreatieruimte en de jongsten in de speelkamer. Overdag buiten genieten van het terras met de buitenactiviteiten op het water of in de bosrijke omgeving. Kortom voor elk wat wils en een weekend om niet snel te vergeten.

de Fluessen

Foto's

Bezoek ook onze partners

Schermafbeelding 2021-04-08 om 11.57.07
logo-pream-54
logo-op-water-basis
logo-simmermoarn
logo-solexverhuur
logo-visit-friesland